La meva família i altres animals

Aquest treball va néixer de la reflexió vers la proximitat. Aviat em vaig adonar que tot i tothom amb qui havia tingut algun tipus de relació s’havia convertit en pròxim. La meva vida no es podia entendre sense totes les meves proximitats. I que passat, present i futur interactuen constantment, són tan pròxims que es trepitgen fins a no saber distingir on comença un, i on acaba l’altre.

De sobte, mentre estava pensant en tot això, em vaig fixar amb la zebra, l’elefant i el guepard que les nétes havien deixat sobre la taula. I em vaig adonar que si eren allà era perquè ha havia hagut un passat amorós i respectuós amb els animals, i que aquests formaven part de la família ja fossin reals o en forma de joguina.

Tot seguit vaig recordar-me del llibre de Gerald Durrell La meva família i altres animals que havíem llegit plegats tantes vegades i vaig anar a buscar la foto del meu fill abraçant el seu gall preferit; la vaig posar sobre el llibre, ben pròxims i aquí va començar aquesta breu història.